
savršene
Za ove arapske buhtle kažu da su bolje od srpskih! Zbog onog što ide u njih, mekane su poput oblaka
Najčešće smo ih jeli sa džemom od šljiva ili posute samo sa šećerom.
Slatkiš iz detinjstva su sigurno buhtle.
Najčešće smo ih jeli sa džemom od šljiva ili posute samo sa šećerom.
Na YouTube kanalu Aziza Gotovit objavljen je recept za buhtle sa sirom za koje kažu da su meke poput oblaka.
Potrebni sastojci
- 3 jaja za testo
- 1 jaje za sir
- 150 g šećera za testo
- 30 g šećera za sir
- prstohvat soli
- 100 ml ulja (biljnog)
- 70 ml mleka
- 200 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 250 g svežeg sira
- 1 kašika skrobnog brašna
- šećer u prahu, za posipanje
Priprema
Rarnu zagrejte na 200 °C.
U dublju činiju dodajte 3 jaja, so i šećer i dobro umešajte. Potom dodajte ulje i mleko, pa ponovno sve dobro umešajte. Na kraju malo po malo umešajte prosejano brašno i prašak za pecivo sve dok ne dobijete lepu kremastu smesu.
Dno pleha za pečenje namastite i pobrašnite, pa u njega izlijte smesu i ravnomerno je rasporedite.
U čistu činiju stavite sveži sir, preostalo jaje, šećer i skrobno brašno, pa sve dobro umutite električnim mikserom dok ne dobijete lep krem od sira bez grudvica. Prebacite je u kesu za filovanje.
Smesu u pleh za pečenje nežno zasecite nožem tako da dobijete oblik buhtli, pa na svaku od njih dodajte krem od sira da prati linije koje ste zarezali nožem.
Kad sve ispunite stavite da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 30-35 minuta ili kad buhtle poprime lepu zlatnu boju. Pečene buhtle posipite šećerom u prahu.
(Espreso/blic žena/prenela PV)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!